//
preocupaciones, Sant Adrià

Guerra a l’incivisme a Sant Adrià de Besòs

Campanya unilateral contra les caques de gos

Campanya unilateral contra les caques de gos

Cal posar fil a l’agulla en la lluita contra l’incivisme. Des de fa més d’un any s’està demanant a l’Ajuntament que posi en marxa una campanya de lluita contra l’incivisme. En aquest temps ha redactat un esborrany d’ordenança de civisme i des de juliol ha posat en circulació dos agents cívics per barri. Sembla que el treball dels agents cívics s’ha focalitzat principalment en la detecció del punts més negres del municipi, en la recollida de residus i en informar als comerços dels barris. Sense poder sancionador és difícil fer gaire més i de moment és clarament insuficient.

Ja fa molt temps que a Sant Adrià es van creuar les línies vermelles de l’incivisme davant de la passivitat de la policia local, les autoritats i sobretot i més greu, la nostra, la dels veïns. En un municipi on ens podem trobar caques de gos a parcs infantils, tota mena de deixalles a les places i carrers, gent fent “botellón” i parlant alt fins a altes hores de la matinada al costat de les vivendes, olor a pixums als carrers, deixalles acumulades fora dels contenidor i un llarg etcètera. No val a badar, calen solucions potents que involucrin autoritats, policies, entitats i veïns. Per això, és primordial i urgent fer una campanya oficial de conscienciació i lluita contra el problema. Alguns com mostra la foto, farts d’esperar, l’han començada ja utilitzant el cartell de la campanya de Badalona també a Sant Adrià.

Per desgràcia, l’incivisme es troba fortament arrelat al nostre municipi en tots els barris i en tots els estaments. Al punt que, per a vergonya dels adrianencs, es podria considerar un tret identitari de Sant Adrià. No es normal que de matinada passi algú tocant les palmes i “cantant” a ple pulmó o amb la guitarreta, no es normal caminar per un carrer i sentir pudor a pixat, no es normal que a les façanes o a les persianes dels comerços hi hagi pintades de noms , lletges signatures, grolleries o frases mal construïdes, no es normal haver d’esquivar contínuament les merdes de gos que el propietari no ha tingut a bé de recollir. Totes aquestes coses que a Sant Adrià son quotidianes no son normals i cal que deixin de ser habituals.

Discussion

No comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>