//
economía, Sant Adrià

Potencial turístic de Sant Adrià de Besos

Sant Adrià compta amb un espai compartit amb Santa Coloma, Badalona i l’Hospitalet al saló internacional del turisme (Sant Adrià projecta els seus atractius al Saló Internacional del Turisme. Diari de Sant Adrià)

Caldria veure si l’aposta pel turisme es ferma o és un deixar-se portar pel corrent impulsat per altres municipis de la comarca del Barcelonès. En qualsevol cas podria signficar un bon punt d’inflexió per una ciutat que ha viscut sempre d’esquena a ell.

Ara seria el moment de lamentar el fet d’haver permès instal·lar les centrals de cicle combinat, la planta de reciclatge i la incineradora properes a nuclis urbans i a tocar d’una de les dues platges del municipi. En el seu moment la conveniència de la instal·lació d’aquests complexos per raons de reducció costos: Reutilització entramat de distribució elèctrica i proximitat per avocar les deixalles. Conjuntament al suport dels impostos d’aquesta indústria als pressupostos municipals. Va fer que interessos privats i públic s’aliniessin. Com a dany colateral deixa la imposiblitat de l’aprofitament a nivell turístic del 50% aproximat de la zona costanera de forma indefinida.  Però tot, per impossible que sembli pot canviar, com ho ha fet el riu Besòs amb l’esplèndit parc fluvial o la creació d’un port esportiu.

A això cal afegir el no resolt problema de contaminació de les aigues de bany que pateixen puntulment le platges de Sant Adrià degut a la influència de les pluges sobre el riu Besòs. Aquesta problemàtica s’ha reflexat en forma de suspens per la platja de la Pau en el últim informe de l’ACA (Agència Catala de l’Aigua) sobre l’estat de les aigües de bany (Suspende la calidad del agua de baño de la playa de la Pau de Sant Adrià de Besós).

Ara també es moment d’enrecordar-se del patrimoni perdut com la casa que hi havia a Mare de Déu del Carme davant del casal de cultura o l’estat d’algunes cases del casc antic.

Però Sant Adrià té també els seus punts forts com l’esmentat Parc Fluvial del riu Besòs, el Museu d’Història de la Inmigració, la festa major, Adrilandia, Geganters, diables, botigues, un modest centre comercial, bars i terrasses …

En qualsevol cas és positiu que hi hagi aquest nou interès, cal pensar que hi ha important zona pendent d’urbanitzar tot just al voltant de la platja de Sant Adrià. També hi ha importants zones com la fàbrica de cartró o el poligon Montsolís amb importants potencialitats. Al marge de l’urbanisme, també és esperançador la intenció de potenciar, enfortir i expadir l’eix comercial de l’avinguda Catalunya altres parts de Sant Adrià Nord i donar-li continuitat cap a la platja. Altres projectes podrien promoure el barri del Besòs com a capital de la tapa per exemple o potenciar/internacionalitzar el festival de flamenc de La Mina.

Discussion

No comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>