//
preocupaciones, Sant Adrià

Punt de presència o comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona a Sant Roc

De cara al ple de l’Ajuntament de Badalona d’avui dimarts 25 de Febrer, els grups municipals Socialista, CiU i ICV-EUiA  havien presentat  una moció conjunta “sobre la convivència a Sant Roc”.  En aquesta moció, que finalment s’ha retirat, es demanava el següent:

  • Donar per finalitzades les funcions policials, que fins ara s’havien de realitzar a la comissaria o punt de presencia de la Guàrdia Urbana ubicada a la Plaça Camarón de la Isla, de la manera més ràpida possible sense perjudicar al personal que s pugui veure afectat.
  • Obrir immediatament un període de reflexió i debat entre els representants municipals i les entitats de la zona, per decidir sobre la retirada o no dels mòduls prefabricats i el seu possible us
  • Trametre la moció a les entitats i a les associacions de comerciants del districte 6è, al Consorci Badalona Sud i a la FAVB.

El arguments principals per presentar a debat aquesta moció eren que  el govern del PP de Badalona ha propiciat una marxa enrere  en l’arrelament social i el foment de la integració de la diversitat cultural del districte.  Que les propostes d’intervenció social que ha presentat ha estat  ineficaces i sovint de caràcter policial. Que la comissaria o punt de presència de la Guàrdia Urbana de la Plaça Camarón de la Isla no era un element clau per atendre les necessitats dels veïns. I que, a més, no s’havia mostrat efectiva en matèria de seguretat en la mesura que no havia suposat un descens en els conflictes d’aquesta natura . Conflictes que inclús s’han arribat a produir al costat del mòduls (fent referència implícita a la notícia).  Per finalitzar es qualifica la instal·lació de la comissaria a tocar del barri d’Artigues, com un altre cas de propaganda de l’Alcalde.

El rebuig al tancament  de la comissaria per part dels veïns ha estat frontal des del primer moment. És de lamentar que, en el que portem de legislatura. , cap representant dels grups signants de la moció s’hagi adreçat a l’AVV Artigues  per conèixer de primera mà la realitat del barri.  Això no treu que si bé tancar la comissaria seria un greu error amb gravíssimes conseqüències per la zona. La proposta d’obrir un període de reflexió  i debat entre els representants municipals i les entitats de la zona sigui bona. Però no per debatre el tancament, sinó com suplir les deficiències i millorar la qualitat de vida en el barri tot deixant de banda interessos partidistes, culturals, familiars o lobbistes.

Pel barri d’Artigues i per la zona limítrof de Sant Adrià  la comissaria va suposar inicialment una millora en la seguretat en el barri. Després d’any i mig des de l’obertura, es pot concloure que la comissaria millora la percepció de seguretat però que aquesta també varia molt en funció de la presència o no d’agents de Guàrdia Urbana / Mossos per la zona.  La dotació d’agents és clarament insuficient per a fer front la problemàtica que la rodeja i un cas clar és l’incident del passat 28 de Gener  esmentat més amunt.  I que per això el seu funcionament no es tot lo òptim que s’esperava.

Ateses totes aquestes circumstàncies es podria estudiar complementar les mesures preses fins ara amb:

  • En primer lloc per fiançar la seguretat de la zona es bàsic per això caldria ampliar la dotació policial per a que proporcioni més presència d’agents al carrer i major capacitat d’intervenció i vigilància.
  • Prendre mesures i posar en funcionament politiques per fomentar el civisme
  • Incloure el barri d’Artigues en un pla de foment del comerç  tal  i com s’ha fet amb la zona limítrof de Sant Adrià, a la cerca de dinamitzar amb un comerç més variat a l’antic eix comercial del carrer Xile. Portar la seu d’algun organisme municipal a la zona per oxigenar-la…

En definitiva, millorar les condicions de vida al barri per fomentar que les famílies arrelin i no estiguin de passada fins que troben una cosa millor. I que deixin de ser noticia coses coma aquestes:

Los Mossos investigan un enfrentamiento entre dos clanes del barrio de San Roque

Badalona promueve la limpieza en Sant Roc

 

 

Discussion

No comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>